Standdaarbuiten

Standdaarbuiten is één van de 11 kernen van de gemeente Moerdijk. Het is een hechte, levendige dorpsgemeenschap bestaande uit ongeveer 2.181 inwoners, met een bloeiend verenigingsleven. Het dorp beschikt over een aantal publieke voorzieningen zoals een dorpshuis, basisschool, sportaccommodaties, medische voorzieningen en een supermarkt. In Standdaarbuiten staan merendeel koopwoningen en een beperkt aantal huurwoningen. Om te zorgen dat in het dorp ook in de toekomst de voorzieningen behouden blijven is het belangrijk dat er voldoende woningbouw plaatsvindt. De dorpsraad vindt het belangrijk dat hierbij ook aan starters wordt gedacht. Standdaarbuiten telt 2 kerken en ruim 45 organisaties (verenigingen, stichtingen, etc.) op het gebied van sport, cultuur, ontspanning en belangenbehartiging.

Wilt u meer weten over deze organisaties of over de geschiedenis van Standdaarbuiten, kijk dan eens verder op deze website. U vindt hier links naar de diverse verenigingen, een stukje geschiedenis, het dorpsplan en de mogelijkheid voor verenigingen om zich te profileren.